İnternetten Ne Satabilirim

0

Birçok insan internetten ne satabilirim düşüncesi içinde yaşıyor. Son yıllarda teknoloji ile birlikte hayatımıza giren internet, satış ve ticaret için de vazgeçilmez bir yer aldı. İnternette yapılan E-Ticaret faaliyetleri, neredeyse her firmanın var olan online alışveriş sayfaları, sosyal medya ve ikinci el satış uygulamaları ile internet, satış için önemli bir unsur haline geldi. İnternette var olan e-ticaret sektörü, satış yapılabilecek ve sizi fiziki şartlardan kurtararak dükkan kirası veya dört duvar arasına sıkışmış bir ticaretten kurtaran bir yapı olarak gün geçtikte büyümeye, hacmini artırmaya ve ilgi çekiciliğini yükseltmeye devam ediyor.

İnternette Satış Yapmak

Öncelikle bilmeniz gereken şey şu ki, internette satılmayacak ürün yok. Kısa ve öz olarak söylenebilecek tek şey, doğru pazarlama teknikleri ile internet üzerinden her şeyin satılabileceğidir. İnternette var olan her şey, doğrudan üretici, yüklenici, aracı, pazarlamacı ya da kullanıcı tarafından satılmakta ve kendisine alıcı bulabilmektedir. Bugünün internet dünyası, sıfır ve ikinci el alışveriş için sayısız fırsat üretmiştir ve üretmeye de devam edecektir. Bu doğrultuda kendinize sormanız gereken soru ise internette ne satabilirim değil, ne satmalıyım olmalıdır.

İnternet Satışında Doğru Araştırmanın Önemi

İnternet üzerinden her şeyin satılması mümkün. Ancak, ticaret yapan herkesin hedefi, daha çok ve sık satış yapmak. Bu sebeple internet için de doğru olan ve sizleri güvence altına alacak bir seçenek zinciri söz konusu. Bu zincirin çalışması ise aşağıdaki araştırmalara bağlı;

  • Satışı planlanan ürünün tespiti
  • Satışı yapılacak ürünün pazar değeri ve emsal fiyatları
  • Satışı yapılacak ürünün pazar hacmi
  • Satışı yapılacak üründe rekabet ve rekabeti yaratan diğer satıcıların sayısı
  • Satışı yapılacak ürünü kime pazarlamak istediğiniz

İşte bu faktörlerin oluşturduğu zincir, sizi internet satışında başarıya götürecektir.

İnternette En Çok Satılan Ürünler

Konu internet ve satış olduğunda, bugünün interneti ve E-Ticaret platformlarında satılan ürünlerden de bahsetmek gerek. Bu ürünler, genel itibari ile internet üzerinde en çok satılan ve en çok satış hacmine ulaşan ürünlerden oluşuyor. E-Ticaret var olduğundan beri internet üzerinden en çok satılan, en çok aranan ve yıllardır başı çeken ürünler;

  • Tekstil, Ayakkabı, Aksesuar
  • Kozmetik
  • Kitap
  • Elektronik ve Elektronik Aksesuarları
  • İkinci El Satışlar

Olarak biliniyor ve yine yıllar boyunca da bu listede var olacaklarına garanti gözüyle bakılıyor.

Moda (Tekstil, Ayakkabı, Aksesuar) Satışı

İnternette en çok hacim yaratan ve birçok insanın online olarak satın aldığı ürünler, tekstil ürünleri, takı ve aksesuarlar, ayakkabılardır. Bu ürünlerin satışında en büyük pay ise sosyal medyaya ait. Sosyal medyada üreticiden satın aldıkları ürünü halka arz eden ve satışını gerçekleştiren birçok sanal mağaza, ürünleri alış fiyatlarının üzerine iyi kar oranları ekleyerek satabiliyor, takipçi sayılarına göre de kazançlarını gün be gün artırabiliyorlar.

Kozmetik Ürün Satışı

Moda ile doğru orantılı olan, ancak bir tekstil ürünü ya da aksesuar olmayan, genellikle kimyasal ürünler olarak bilinen kozmetik ürünler, yine internet satışının vazgeçilmezleri arasında. Rimelinden ojesine, parfümünden rujuna birçok ürün, internet üzerinden bol miktarda satılıyor ve satılmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kitap Satışı

Kitapseverler için vazgeçilmez olan kitap, E-Ticaret devi Amazon ile online olarak satılmaya başlandığı günden beri internetin en çok satılan ürünleri arasında. Türkiye’de de hem sıfır hem ikinci el olarak oldukça fazla satılan kitap, iyi bir satış hacmi yakalamanıza fırsat sağlayabilir. Ayrıca E-Kitap satışı sağlayarak da gelir elde edebilirsiniz.

Elektronik ve Elektronik Aksesuarları

Cep telefonu, bilgisayar, notebook, kulaklık, mikrofon ve akla gelebilecek tüm elektronik ürünler, internetin en çok satılan ürünleri arasında. Sadece elektronikler değil, bu elektronikler ile alakalı aksesuarlar ve özellikle kılıf ve çantalar da internette kapış kapış satılıyor.

İkinci El Alışveriş

İnternetin belki de en özel hizmeti, kullanıcıyı temiz ve ucuz ikinci el eşyalar ile buluşturmasında. Gerekli araştırmaları yaparak, en çok satılan ürünleri tespit etmeniz ve temizini bulmanız durumunda, önemli bir ek gelir yaratmak ya da doğrudan satış yapmak için ikinci el alışveriş, size iyi kazançlar sağlayabilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.