Belgin Maviş Kimdir? Nereli Ne İş Yapar?

0

Son yıllarda ülkemizdeki kadınların bir çoğu,  hayatın her alanında bulunuyor. Kadının yapabileceklerinin sadece ev işi yapmak ya da çocuk bakmakla sınırlı olmadığını, isterse bir kadının hayatı değiştirebileceğini gösteren pek çok örnek isim bulunuyor. Ekonomi, finans ve sermaye piyasaları gibi oldukça zorlayan iş sektöründe bir duayen haline gelmiş olan Belgin Maviş ise buna en güzel örnektir. Peki bir çok kadına rol model olan Belgin Maviş kimdir?

Finansman konularda kariyer planı yapan ya da meslek olarak tercihi bu sektör üzerine olan kişiler için Belgin Maviş,  çok değerli bir isimdir. Eğitimini 1987 yılında iktisat fakültesinde tamamlayan Maviş, Almanya Ruhr üniversitesinde 1988-1990 yılları arasında ekonomi tahsili yaptı. Bununla yetinmeyen Belgin Maviş İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde para ve banka üzerine yüksek lisansını tamamladı ve hazırladığı tezi Factoring konusunda Türkiye’de yayımlanan ilk tezler arasında yer aldı.

Belgin Maviş’in Kariyer Öyküsü

Günümüzde başarılı borsa yorumları ve finans alanında kendisini ispatlayan kadınlardan birisi, kuşkusuz Belgin Maviş’tir. Üniversite yıllarında hocasının dikkatini çeken Maviş, yine onun yönlendirmesiyle başladığı meslek hayatında, müşteri temsilciliğinden başlayarak, takas, brokerlık, fon yöneticiliği ve araştırma uzmanlığına kadar pek uzun bir yol katetmiştir.

Kadınlar için çok da popüler olmadığı iddia edilen ve hatta kadınların bu işi yapamaz gözüyle bakıldığı bir meslekte Belgin Maviş,  bu kanıyı yıkan kadınların başında geliyor. İşine duyduğu sonsuz sevgi ve ilginin yanında, çalıştığı kurumlara da kök salan bir yapıya sahip olan Maviş, her ne kadar bu vefakarlığının zararlı olduğunu sonradan hissetse de yaşadıkları ve yaptıklarından pişman olmayan kararlı bir yapıda olduğunu gösteriyor.

Belgin Maviş’in Başarı Stratejisi

Ülkemizde bulunan ve kendisine finans dünyasında yer edinmeye çalışan kadınlar; Belgin Maviş kimdir? Ya da nereli, kaç yaşında, eğitimi nedir gibi soruları araştırmaktadır. Belgin Maviş;  erkek hakimiyetinin olduğu bir dünyada var olma savaşını ispatlayan güçlü kadınlarımızdandır. İnce detaylara önem veren, alanında eğitimin şart olduğuna inanan, altıncı hissine güvenip olayları sentezleyen ve siyaset ile güncel olayları takip eden Belgin Maviş böylece stratejisini belirleyerek,  alanında başarıya ulaşan özel kadınlardan biridir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.