Sermayesiz İş Kurma Fikirleri

0

Günümüzde; birçok insan ya sermayesiz bir iş yapmak yada kendi işini kurup, bu şekilde gelir elde etmek istiyor. Tabii bunun pek çok yöntemi var. Yani sermayesiz bir iş kurup, kendi işinizin patronu olup, gelir elde etmenin birçok yöntemi var. Fotoğrafçılık yapmak, makale yazarlığı yapmak, blog yazarlığı yapmak, üretim yapıp satmak bunlardan bazıları. Peki, hayat şartlarının her geçen gün zorlaştığı, hayatın çok daha pahalı bir hal aldığı, yaşamın giderek daha güç duruma geldiği bu dönemde böyle bir şey mümkün mü? Sıfır sermaye ile ne iş yapılabilir? İşte size birbirinden farklı Sermayesiz İş Kurma Fikirleri.

1) Fotoğraf ve Video Çekimi

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız ve iyi bir fotoğraf makineniz varsa, bu konuda kendinize güveniyorsanız işte size hem sermayesiz, hem de hatırı sayılır bir iş fikri. Fotoğraf ve video çekimi yaparak hem iyi bir gelir elde edebilir, hem de sermayesiz iş kurma fikrinizi hayata geçirebilirsiniz.

Doğum fotoğrafçılığı, düğün fotoğrafçılığı, yeni doğan fotoğrafçılığı gibi fotoğrafçılık türleri tercih edilebilir. Bunlar son yıllarda en popüler olan fotoğrafçılık türleri. Ayrıca dış mekân çekimi, mezuniyet fotoğrafçılığı gibi fotoğrafçılık türleri de tercih edilebilir ve bu şekilde gelir elde edilebilir.

2) Sosyal Medya Uzmanlığı

Sosyal medya kullanımının her geçen gün arttığı bu dönemde; sermayesiz olarak yapılabilecek ve iyi bir gelir elde etmenizi sağlayacak bir başka iş fikri de sosyal medya uzmanlığı. Kişisel olarak binlerce hatta milyonlarca insan tarafından kullanılan sosyal medya platformları, büyük ya da küçük ölçekli firmalar tarafından da kullanılıyor.

Firmalar; müşteri potansiyelini arttırmak, hedef kitlesini belirlemek ya da reklamlarını çok daha fazla kişiye ulaştırmak gibi çeşitli amaçlar için bu konuda uzman olan kişilerden yardım istiyorlar. Ve çoğu zaman da bu iş için yüklü miktarda paralar ödüyorlar. Sosyal medya uzmanlığı, sermayesiz iş fikirlerinden bir başkası. Bu iş için ihtiyaç duyulan tek şey, bir bilgisayar ya da cep telefonu ile, bir sosyal medya konusunda bilgi sahibi olmak.

3) Muhasebe

Firmalar; bazen muhasebe işleriyle uğraşmak istemezler. Özellikle de sektörüne göre farklı zamanlarda yoğunluk olan firmalar. Bu nedenle de muhasebe işlerinin uzman ve işi bilen birileri tarafından yapılmasını isterler.

Muhasebe işi; sermayesiz olarak yapılabilecek ve önemli bir gelir elde edilebilecek iş fikirlerinden birisi. Bu iş için gerekli olan tek şey, iyi bir muhasebe bilgisinin olması. Eğer muhasebeyi iyi bir şekilde biliyorsanız, önemli bir gelir elde etmeniz mümkün.

4) Mobil Uygulama Geliştirme

Sermayesiz olarak yapılabilecek bir diğer iş de; mobil uygulama geliştirme işi. Bu iş de tıpkı muhasebe işi gibi sadece bilgi gerektiren bir iş. Fakat günümüzde akıllı telefonların ve bu telefonlarda kullanılan uygulamaların yerini ve önemini düşününce gerçekten de son derece karlı bir iş olduğu anlaşılıyor.

Mobil cihazlarda ki uygulamaların geliştirilmesi veya yeni uygulamalar ortaya çıkarılması işi hem büyük bir gelir elde etmek, hem de yeni bir şeyi insan hayatına sunmak demektir.

5) Danışmanlık

Yıllardan beri; en çok kazandıran ve en popüler işlerden birisi sayılan danışmanlık, aynı zamanda sermayesiz olarak yapılabilecek işlerden bir diğeri. Pek çok farklı alanda hizmet veren danışmanlık, gerçekten de önemli bir gelir kaynağı.

Öğrenci danışmanlığı, yönetici danışmanlığı, iş danışmanlığı, sermaye yönetimi danışmanlığı, aile danışmanlığı gibi farklı alanlarda hizmet verilen danışmanlık işinde gerekli olan, hizmet verdiğiniz danışmanlık türünde bilginizin olması. Yani başka bir deyişle, hangi alanda danışmanlık hizmeti verilecekse o alanda önemli ölçüde bilgi birikiminin de olması gerekiyor.

6) Fotoğraf ve Video Düzenleme

Sermayesiz olarak yapılabilecek işlerden bir diğeri de fotoğraf ve video düzenleme işi. Örneğin; en güzel ve en özel anlardan birisinde çektiğiniz bir fotoğraf istenilen sonucu vermeyebilir.

Böyle bir durumda, eğer fotoğraf düzenleme konusunda herhangi bir bilginiz yoksa, bu işi, konunun uzmanı olan birilerinin yapması gerekiyor. Bu da bir miktar paranın cebinizden çıkması anlamına geliyor. Ya da bir yerde görüp beğendiğiniz bir şeyi videoya çektiğinizde, istediğiniz sonucu alamayınca, bunu nasıl düzelteceğinizi bilmiyorsanız bilen birisine danışmanız gerekir.

Fotoğraf ve video düzenleyici programlar hakkında ve bunların nasıl kullanılacağı hakkında bilginiz varsa Yani sermayesiz olarak yapılabilecek ve ciddi bir gelir elde edilebilecek işlerden birisi de Fotoğraf ve video düzenleme işi denebilir.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.